Gökçe İnan Mimarlık Blog

BLOG

Villa Uygulamalarınız Kontrol Hizmetleri ile Daha Kolay

Söz konusu evlerimiz ise hepimiz en iyisini isteriz. Hele ki kalabalık bir ailemiz bolca misafirlerimiz varsa “bizde gelen giden çok olur, bir oda daha koyalım, veranda büyük olsun, bir banyo daha ekleyebilir miyiz?” ile başlayan son ana kadar devam eden düzenlemeler ile hayallerimizi somutlaştırırız. Yaşam alanlarımıza yerleştiğimizde dahi “şurayı böyle mi yaptırsaydık, bu oda küçük olmuş, çok mu para harcadık” gibi sorular uzun süre devam eder.

 

En iyisini istemek ve uygulama için ayrılan bütçeyi maksimum verimlilikle kullanabilmek, kullanıcının en doğal talebidir. Hayaller ile gerçekleri birbirine yaklaştırmak ise uzmanların işidir. Yazımızda size bu süreçte izleyebileceğiniz yol ile ilgili yardımcı olmaya çalışacağız.

 

Müsatakil bir ev yaptırmak istiyorsunuz. Nelere ihtiyacınız olduğunu biliyor ve ayırmanız gereken yaklaşık bütçeyi, zamanı netleştirmek istiyorsunuz. İşe tasarımcınız ile yapacağınız keyifli sohbetler ile başlayın. Ailenizin tüm üyelerinin de yer aldığı toplantılar eşliğinde en ince ayrıntısına kadar hayallerinizi anlatın, çizin, seçtiğiniz görselleri paylaşın. Çalışmalar çizime çevrildiğinde mutlaka iç ve dış görselleri, animasyonları talep edin. Kullanılan malzemeleri, renkleri, uygulama detaylarını inceleyerek kendinizi mekânların içinde hayal edin. Projelendirme süreciniz tamamlandıktan sonra alacağınız uzman uygulama/kontrol hizmetleri ile ayrıntılı bütçenizi ve işinizin süresini öğrenin. Bu aşamada anahtar teslim proje hizmeti de alabilirsiniz veya kullanılacak olan malzemeleri, uygulama ekiplerini, hizmet aldığınız uzmanlar ile etkileşimli olarak seçerek de devam edebilirsiniz. Yaşam alanları uygulamaları için ikinci alternatif kullanıcılara bütçe kontrolü ve seçim esnekliği sağlamasıyla nispeten daha uygun olacaktır. Uzmanınızın uygulama süreci boyunca sunacağı, teklif alternatifleri, maliyet analizleri, nakit ihtiyaçları bu konudaki yükünüzü hafifletirken ilerleyen zamanda oluşabilecek riskleri minimize edecektir.

 

Proje uygulamaları doğası nedeniyle farklı disiplinlerdeki ekiplerin bir arada uyum içerisinde çalışmasını gerektirir. Tek bir imalat kolunun iyi iş çıkartması uygulamanın bütünü için yeterli değildir. İş tesliminde istenen sonucu elde edebilmek, tüm imalatları içeren koordinasyonlar ve entegresyon sağlanmış kontroller ile mümkün olacaktır. Uygulamalarınızın ilerlemesini sunulan bilgiler, raporlar ile takip ederken imalat ekiplerinin seçimi, koordinasyonu ve denetimi, konusunda güvenilir ve tecrübe sahibi uzmanlardan hizmet talep etmeniz, imalat kalitenizi bir anlamda garanti eder.